keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Juhannusvalmisteluja puutarhassa

 
 
Rozanne kurjenpolvessa on yllättävän iso kukka kurjenpolveksi. Talvella toinen taimista kuoli vierestä. Ei kyllä nyt harmita, koska tästä yhdestäkin on tullut jo näin iso pehko. Taustalla näkyvä rungollinen sireeni kukkii nyt ensimmäistä kertaa. Ihanaa, että saan keinussa istuessa hiukan tuoksutella.
 
 
Kivihommia. Rikkaruohot pois. Tuijien alunen sai uuden valkoisen koristekivi katteen. Aiemmat kivet olivat jo ties missä ja haalistuneet. Isäntä laittoi vielä näiden itsetekemien betoni vuorenkilpien alle suodatinkankaan ja soran päälle. Aikaisemmin laatat olivat vain mullan päällä ja tietähän sen miltä se näyttää, ei ainakaan siistiltä.
 

 
Jalokärhö kukki aikoinaan pergolan kulmissa. Edellisvuoden talvi koitui kuitenkin kohtaloksi. Kun en muuta keksinyt niin iskin Akileijan pieniä taimia tilalle. Piti olla valkoisia, mutta vaaleanpunaisenahan ne kukki. Noh, ei haittaa.
 
 
Timjami kukkii kauniisti, en raaskinut leikata kukkia alas, vaikka täytyy se tässä jossain kohtaa kuitenkin tehdä. Punaiset patalaput laitoin koukkuihin jo valmiiksi odottamaan juhannus grillailuja. Tuo taustalla näkyvä betoni raparperinlehti ilmestyi tuohon viime viikolla. Ihastuin paikallisen kesäpuodin myymälän avajaisissa tähän kaunokaiseen. Äiti osti sitten ennakko synttärilahjaksi. Kyllähän tästä pöydältä onkin jäänyt jotain uupumaan. On meinaan monikäyttöinen: esim. voi laskea kuuman kattilan päälle, käyttää kynttilänalusena tai laittamalla pakastimeen, siitä saa oivan kylmävaraajan vaikka kakun alle kesäjuhliin.
 
Juhannusruusun kauneutta ja huumaavaa tuoksua. Onpahan hyvä syy lähteä viemään roskia;). Roskapönttö on meinaan ihan näiden lähettyvillä.
 
 
Hmm, olikos tämä sininen nyt Vuorikaunokki, ihan varmaksi en nyt muista. Perusluotto perenna kuitenkin. Hetken aikaa penkissä on  niin rehevää, mutta pian jo perennat ovat ahdingossa. Taustalla näkyvä Viiruhelpi on hiukan väärässä paikassa, kun ei saa nyt rauhassa levitä. Kärhö kipuaa köynnöskaarta kohden.

 

1 kommentti:

  1. Vuorikaunokkihan se. Tutustuin tähän kivaan kukkaan vasta viime vuonna. Ihana roskiksenkaunistaja tosiaan :)

    VastaaPoista