perjantai 7. heinäkuuta 2017

Raparperipiirakkaa


Nopea ja helppo raparperipiirakka:
 
Nyt sitten vain kaikki puutarhurit ja muutkin leipomaan raparperipiirakkaa. Tässä meinaan takuuvarman hyvä resepti. Helppo ja nopea tehdä, lapsetkin mukaan leipomaan. Ohjeesta tulee peruspiirakka vuuallinen, jos haluaa tehdä enemmän kerralla niin sitten vain tuplaat aineet.
 

1) Sekoita:
 
2 munaa
2dl sokeria
 
(pelkkä sekoitus käsin esim. pallovatkaimella riittää, mutta jos haluaa oikein pehmeän  ja kuohkean pohjan, niin kannattaa vatkata hetki sähkövatkaimella.)
 
2) Sekoita keskenään:
 
2dl kerma-maitoa
1dl voisulaa
 

3) Sekoita keskenään:
 
4dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
 
Sitten vain yhdistät aineet sekaisin taikinaa nostellen.
Kaadat vuokaan ja päälle 0,5- 1litraa raparperin paloja (jos vanhaa suurempaa raparperia, voi raparperit vielä kuoria ennen pilkkomista, ei tule ainakaan sitkeää/karvasta.)
 
Paista 200 asteessa noin 25min.
Laita vielä seuraava seos päälle puolivälissä paistoa:
 
2dl kermaa
1 muna
2tl vaniljasokeria
 
Tarjoa piirakka esim. vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa niin avot, jo on hyvää!
 
 
 
 
Maukasta viikonloppua! :)
 
 
  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti