maanantai 3. heinäkuuta 2017

Mansikoiden hoitoa

 Jaahas on aika käydä mansikoiden kimppuun. Rastaat hyppii nurmikolla sen verran ahkeraan ja kyttää joko raakileet punoittaa. Ehei, tällä kertaa minä aion olla ensimmäinen kuka maistaa Polkaa.  Tosiaan ilman toimia mansikat makaavat mullassa ja herkästi menevät lopulta homeeseen. Olen muinoin bongannut tämän ruukku idean Viherpiha lehdestä. Leikkimökissä näyttikin olevan vino pino suojaruukkuja. Eli näinkin yksinkertaista tämä on: leikkaat vain saksilla ruukusta pohjan pois ja lopuksi teet viillon ruukun sivuun. Sitten sujautat mansikkapehkon ruukun sisään ja nostelet vielä raakileet ruukun reunalle, jotta eivät jää ahdinkoon. Lopuksi on hyvä vielä kaivaa reunaa multaan, jotta pysyy paremmin paikoillaan. Nyt pysyy mansikat terhakkaana ja marjat kuivana.

 
 
 
Olen aiemmin käyttänyt pelkkää harsoa mansikoiden päällä, jotta räksät ei nokkisi marjoja. Harso on ollut kuitenkin hankala. Jos kypsä marja kuultanut harson läpi, linnut raivokkaasti nokkineet harson välillä rikki. Samoin tullut herkästi laitettua harso liian kireälle ja näin paketista tulee liian tiivis. Tällä kertaa taivuttelin raja-aidan pajuista kaaria mansikoiden päälle. Tuore, märkä paju taipuu notkeasti. Kaivoin päät multaan ja verkko päälle. Kiviä tietysti lopuksi vielä verkon reunoille. Ilma kiertää ja verkko ei heti kiinni marjoissa. Sitten täytyy vain pitää huoli ettei paju juurru kasvamaan. Tähän sitä en halua, riittää taistelua ihan tarpeeksi jo raja-aidan viidakko tunnelmassa.
 
 
 
Keskimmäinen pajukaari vielä liian nysä. Heh, täydellisyyden tavoittelija kun olen, niin täytyyhän nämäkin kaikki olla samanlaisia:). Nyt vain mansikoita odottamaan...
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti