sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Syyshommia


Viikonloppu alkoi upeasti isännän yllättämillä ruusuilla:). Sain äidiltäni ennakko joululahjaksi tämän Partyliten "Lumottu metsä"- lyhdyn. En malttanut jättää pakettiin, vaan malttamattomana testasin heti tunnelmat kohdilleen. Takan päälle tämä sopi kauniisti ja lyhty olikin nimensä veroinen.

 

Siivous, siivous ja siivous...
Sitten ulkona siivoushommiin, jotka eivät tosin yhtään alkuun kiinnostaneet. Mutta kuitenkin veivät taas mennessään. Loppujen lopuksi oli kuitenkin rentouttavaa rauhassa puuhailla raikkaassa syysilmassa.  Kivahan se on keväällä aina into piukassa asetella pihalle erinäisiä koriste-esineitä, mutta syksyllä ei ole niin kiva sitten niitä kerätä, pestä ja siivota pois talvikorjuun. Pari viikkoa tässä onkin mennyt kepeästi, kun tuntuu että tyhjennettävät ruukut, koriste esineet ja kalusteet ym. eivät lopu kesken. Onneksi on tullut hyvissä ajoin aloitettua hommat. Syksyllä aina ajattelen, että onko pakko sitten laittaa näin paljon kaikkea somistetta puutarhaan, mutta minkäs teet kun keväällä aina innostuu täyttämään joka penkin jollain koristeella


Siinä sivussa innostuin jopa perkaamaan ja kanttaamaan marjapensaat ja ruusupenkin. Kuunliljan kuihtuneet lehdetkin tuli siivottua pois. Nyt se onnistuukin kivasti, kun lehdet vain kahisevat kuivuuttaan. Joku syksy tämäkin puuha on epämiellyttävää limaisine lehtineen, kun litimärkä maa vaan lätsyy jalkojen alla. Nyt onkin ollut todella poikkeuksellisen kuiva syksy. Tässä floussa tuli ihan himo painella vielä puutarhamyymälään hakemaan ale sipuleita. Tuli vastaan pienoinen pettymyskin, kun luulin saaneeni pergolan kattoon kiinni valosarjan. Ei pala, niin ei pala. Uusi sarja pitää käydä hakemassa kunhan tästä ehtii.


Siemenpussit järjestykseen: Olen säästänyt suklaamunista näitä kuoria, johon saa kätevästi avatut pussit talteen. Eivät putoile, häviä ja kostu hukkaan laatikon pohjalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti